תחרות השחייה במים פתוחים של הפועל ירושלים - הפועל ירושלים שחייה

תחרות השחייה במים פתוחים של הפועל ירושלים

תחרות שחייה במים פתוחים | הפועל ירושלים שחייה

שחייה מחוץ לבריכה

שחייה במים פתוחים הינו ענף צעיר יחסית בו השחיינים מתחרים בשחייה בגופי מים גדולים כגון נהרות, אגמים, מפרצים ובים הפתוח. ענף המים הפתוחים חלחל למדינה שלנו בשנת 2005, עת הגיעה ההכרה שהענף הוכנס למסגרת המשחקים האולימפיים.

השחייה במים פתוחים היא למרחק של 5, 10, 25 ק"מ ויותר. באולימפיאדת בייג'ין נכלל לראשונה משחה של 10 ק"מ במים פתוחים כענף אולימפי.

מה ההבדל בין שחייה במים פתוחים לבין השחייה בבריכה?

לשחייה במים פתוחים יש מאפיינים שונים מאלו של השחייה הקלאסית בבריכות. מתוך כך השחיין צריך להתאים את עצמו לדרישות אלו ולתכנן את מהלכיו בהתאם.

שחייה בים מציבה בפני השחיין תנאים המשתנים ממקום למקום, כגון: מליחות, חום המים וגלים- שהינם בעלי השפעה רבה על השחייה וקצב ההתקדמות. קיימת חשיבות מכרעת לזרמים באתר השחייה על היכולת להתקדם במים. כמו-כן, עכירות המים משתנה מאתר לאתר ויכולה גם לכלול אובייקטים גדולים כגון אצות, ענפים ופסולת. בכדי להתמודד עם כל הנ"ל על השחיין לעיתים להרים את ראשו לעיתים לצלול כדי להתחמק מגלים וכו'.

השחייה במים פתוחים מאתגרת גם מתוך ההתמודדות עם שאר השחיינים.

בניגוד לבריכה, שם כל שחיין שוחה במסלול משלו ומבודד משאר השחיינים, בשחייה במים פתוחים המגע הפיזי בין השחיינים הוא רב. על כל שחיין להיזהר מפגיעה בשחיינים אחרים – דבר שעלול להביא להענשתו על ידי שופטי התחרות.
שחיינים רבים יעדיפו לא להיות ראשונים, זאת בכדי להימנע ממפגש עם מים עומדים בהם קשה יותר להתקדם. שחיינים אלו יעדיפו לשחות אחרי שחיין אחר ובכך לנצל את שובל המים שהוא משאיר אחריו.
כמו-כן, ליכולת הניווט של השחיין במים יש חשיבות מכרעת על צמצום מרחק השחייה למינימום.

תחרות שחייה בים הפתוח, נהרות, אגמים, מפרצים | הפועל ירושלים שחייה

שינויים בענף במהלך השנים

מאחר ומדובר בענף צעיר, התרחשו בשנים האחרונות תמורות בחוקיו.
בתחילה נקודת הזינוק הייתה מחוץ למים. לאחרונה עברה נקודת הזינוק אל תוך המים כאשר היציאה היא לרוב מקפיצה מרפסודה. באופן דומה סיום המשחה נעשה בעבר תוך כדי מעבר מתחת לשער או נגיעה בחבל. כיום סיום המשחה נעשה בצורה אלקטרונית על ידי לוח בו השחיין צריך לגעת בסיום המשחה.

החלוצים הראשונים

החלוצים הראשונים היו מעטים והם "טיילו" ברחבי העולם ועימם הדר שלנו. המטרה הייתה לימוד התחום, צבירת ניסיון ומאבק על הכרטיס האולימפי. שתי המטרות הראשונות הושגו, אך השלישית לצערנו לא צלחה.

אך, חשוב לזכור כי מדובר בענף קשה ביותר. התחרויות כידוע לכם, הן בים הפתוח או בנהרות ואגמים ואורכן 5 עד 25 ק"מ! 

שחיינית הפועל ירושלים המחזיקה בתואר אלופת ישראל במים פתוחים היא החיילת לי כהן . אלוף סגול נוסף הוא אלוף הנוער הוא שי טולדנו שזכה גם במקום השלישי בבוגרים. בבנות צעירות מובילה חן עיני עם השתתפות באליפות אירופה לנוער.

החוויות שצוות המים הפתוחים צובר בתחרויות והפיתוח המואץ של הענף בעולם ובישראל הובילו להתעניינות של שחיינים "סגולים" נוספים. אלה מגיעים להישגים יפים ברמה הארצית, חלקם כבר שובץ בסגלים של נבחרות ישראל, והיום אנו מקיימים אימון שבועי מיוחד לטובת אותם שחיינים. 

במקביל להתעניינות השחיינים, מובילים רבים מאנשי הפועל ירושלים את הענף כולו בארץ, ההורים המלווים, התנסו והתקדמו לתפקידי שיפוט, זאב עצמון וערן גרומי מהווים מנהלי תחרויות ומנהל העמותה – הדר בן דרור מונתה ליו"ר ועדת המים הפתוחים באיגוד השחייה הישראלי. התחרויות נערכות באגם הכנרת, בים התיכון, בנחלים (ניר דוד לדוגמא) וכמובן שבמפרץ המקסים של אילת.

מעלים את הדופק ושוחים אל האופק – הצטרפו לענף המרתק והאטרקטיבי! שיהיה בהצלחה.

נקודת סיום נקודת סיום

עשוי לעניין אותך בנוסף:

חדשות ואירועים שחייני הפועל ירושלים

שני מתחמי בריכות חדשים בשכונת רמות

שני מתחמי בריכות חדשים ומשופצים בשכונת רמות, ירושלים. במתחמים  מלתחות חדשות ותנאים מעולים ובטיחותיים ללימוד שחייה בכל גיל. הפועל ירושלים לשחייה פועלת למעלה מעשור בעיר

חוזרים לשגרה
חדשות ואירועים שחייני הפועל ירושלים

חוזרים לשגרה – הפועל ירושלים שחייה

הנחיות להמשך פעילות לאחר תקנות הקורונה החדשות בהמשך לתקנות הקורונה החדשות, על מנת להמשיך פעילות של הילד/ה בחוגי השחייה, נדרש לבצע רישום לאיגוד השחייה. הנכם

הרשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים והטבות

שתפו את הפוסט..